Cum sa te simti in stare sa desenezi\cum sa desenezi mai des



Buna tuturor! Numele meu e Luiza si sunt celalalt proprietar al acestui blog, de asemenea sunt cea care a creeat acest blog. Destul de ironic, pentru ca nu am postat mai nimic.. ei, asta e.

Astazi am vrut sa dezbat un subiect cu care ma confrunt si eu, care e momentul in care ai chef sa desenezi dar.. nu prea. Mereu am la mine materialele pentru arta dar nu ma apuc de desen decat dupa-amiaza sau noaptea.. E destul de ciudat.

Ei bine, fara alte formalitati, hai sa vorbim despre cum sa te simti in stare sa desenezi\cum sa desenezi mai des!

Muzica: Pentru mine e foarte important sa ma asigur ca ascult muzica atunci cand desenez, si de asemenea sa ma asigur ca imi place ceea ce ascult, deoarece, daca voi asculta ceva ce nu prea imi place o sa imi omoare tot cheful. Asa ca mereu ma asigur ca ascult ceva care o sa ma motiveze sa ma apuc de lucru. Iar asta se aplica si la actiuni cum ar fi scrisul sau facutul temelor, si asa mai departe.


Vizionarea altor artisti: De fiecare data cand sunt pe YouTube  imi place sa ma uit la video-urile altor artisti, fie ca sunt sketchbook tours, speed-drawings sau sfaturi pentru a deveni un artist mai bun. De fiecare data cand fac asta ma simt dintr-o data motivata ca sa fac si eu ceva si sunt mult mai productiva.


Posteaza-ti arta pe internet: Daca vrei sa desenezi si nu crezi ca desenele tale sunt destul de bune, dar nu ai idee la ce nu esti bun, e foarte bine sa-ti postezi arta ca sa o poata vedea alti artisti si sa-ti dea diferite sfaturi. O aplicatie foarte buna este Art Amino\Drawing Amino, are o sectiune speciala unde iti poti posta desenele ca oamenii sa iti dea sfaturi foarte bune, o gramada de alti artisti vor fi mai mult ca fericiti sa te ajute!


Schite: Chiar daca vrei doar sa mazgalesti dar crezi ca nu e arta si nu o sa te ajute la nimic, crede-ma, e de fapt o idee foarte buna sa o faci. Iti recomand sa ai la tine un caiet de schite pentru momentele cand ai o idee dar nu ai chef sa faci un desen terminat, sau cand vrei doar sa exersezi. As recomanda un caiet care nu e prea scump sau chiar hartie de imprimanta. Dupa ce fac cateva schite mereu ma simt mult mai in stare sa fac un desen complet.



Nu-ti fie rusine sa copiezi\trasezi: Daca vezi un desen care iti place foarte mult si vrei sa il copiezi sau trasezi, fa-o! Si inainte ca cineva sa sara pe mine spunand ca nu e ceva ok, lasa-ma sa explic. Copiatul sau trasatul te poate ajuta foarte mult sa-ti dobandesti propriul stil. TOTUSI, nu recomand nimanui sa faca asta non-stop, si cand spun ca "o sa te ajute sa-ti dobandesti propriul stil" nu ma refer la a copia orice desen si a spune ca e facut de tine. Daca vreodata o sa postezi ceva ce e copiat TE IMPLOR, da credit artistului original!


Uita-te la poze!: O modalitate foarte buna de a te simtii in stare sa desenezi este sa te uiti la o poza de referinta, ceva din viata reala. Eu personal prefer Pinterest deoarece are multe poze cu animale, oameni, peisaje.. etc. Si de fiecare data cand gasesc o poza care imi place in special, instantaneu ma simt in stare de a face un desen! Si nu te ingrijora daca desenul tau nu arata fix ca si poza de referinta, exersatul te va ajuta sa fi din ce in ce mai bun!

Sursa: Pinterest.com

Ia o pauza: Uneori nu te vei simti in stare de a desena, si asta e in regula, serios! Poate ca esti racit, sau pur si simplu nu te simti in stare de nimic, nu te ingrijora, asta nu ar trebuii sa conteze asa tare. Nu uita, stai hidratat, mai mergi pe afara (daca nu e prea frig sau vreme urata), trage un pui de somn. Si tine minte ca faptul de a desena 24\7 nu e neaparat cea mai buna idee. Nu uita sa ai grija de tine!


Nu uita!: Distreaza-te! Desenul ar trebuii sa fie ceva calmant, nu stresant. Ceva care te face sa te simti bine. Cea mai buna parte a desenului e ca, esti liber sa faci ce vrei! Nu te lasa de a desena in stil Anime pentru ca cineva iti spune ca "nu e arta". Nu te lasa de desen pentru ca ai impresia ca nu esti destul de bun, gandeste-te la motivul pentru care ai inceput sa desenezi.


Ei bine.. Acesta este sfarsitul postarii. Sper ca a fost de ajutor, si daca ti-a placut, da-i un share, si nu uita sa desenezi zilnic (sau cand vrei tu)! Pa-pa!


~Luiza~

Comentarii

Trimiteți un comentariu